Toată lumea trebuie să știe dezavantajele cafelei
Toată lumea trebuie să știe dezavantajele cafelei

Toată lumea trebuie să știe dezavantajele cafelei

Cafeaua este o băutură care vă poate crește abilitățile sociale, vă poate face mai social și vă poate furnica simțurile. Dar, nu poți avea prea multe lucruri bune.

Chiar dacă sunt un mare fan al cafelei, este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care a trebuit să le accept. Crede-mă, nu este ceva ce vrei să faci.

Să aruncăm o privire asupra tuturor aspectelor negative ale cafelei, astfel încât să ne putem bucura de ea în limitele noastre.

1. Insomnie

Prima problemă cu cafeaua este insomnia. Aceasta este cea mai frecventă plângere în zilele noastre.

Cafeaua este băutura noastră preferată în zilele premergătoare unui examen care are o programă complexă și un timp redus de pregătire.

Toți studenții care beau mai multe cești de cafea pentru a încerca să absoarbă întreaga programa într-o singură seară sunt în pericol.

Te-ai întrebat vreodată de ce a apărut acest comportament?

Adenozina este o substanță chimică care favorizează somnul.

Creierul tău va acumula mai multă adenozină dacă ești treaz mai mult timp. Cofeina, care este una dintre componentele principale ale cafelei, se poate lega cu aceiași receptori ca și adenozina. Acesta blochează receptorii, împiedicând legarea adenozinei de ei pentru a induce somnul.

2. Anxietate

Anxietatea este următoarea pe lista noastră de efecte negative ale cafelei.

Anxietatea poate fi definită ca un sentiment constant de îngrijorare, anxietate sau agitație. Este normal să te simți anxios în legătură cu anumite lucruri, dar nu trebuie să fii anxios.

Dar, se crede că cofeina poate provoca atacuri de anxietate. După consumarea cafelei timp de câteva minute, se eliberează adrenalină care stimulează răspunsul de luptă sau de zbor.

Imaginați-vă într-o pădure plină de hohote de animale sălbatice. Alergi, dar ajungi să-ți răsuci glezna.

Auzi un animal răcnind chiar în fața ta exact când se întâmplă asta. Circumstanțele normale ar însemna că nu te-ai putea mișca din cauza durerii severe de la gleznă.

Acel vuiet a provocat un sentiment de frică în tine, care a activat răspunsul tău de luptă sau de zbor. Ai putut să fugi fără să te gândești la acea gleznă.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să fii conștient de dezavantajele cafelei data viitoare când înghiți o ceașcă întreagă.

3. Probleme digestive

Acest dezavantaj poate fi dezastruos pentru persoanele care au probleme preexistente cu digestia. Chiar și cu un stomac cordial, cafeaua poate încă să-ți dea nervii și să provoace complicații neplăcute precum arsuri la stomac.

Esofagianul inferior, sau poarta care împiedică acidul să pătrundă în stomac în conductele noastre alimentare, se crede că este relaxat de cafea. Acest lucru ar putea duce la reflux acid și alte complicații.

Tipul de boabe de cafea prăjite poate agrava problema. Anumite fripturi pot fi mai acide decât altele, provocând efecte mai vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *