Cinci țări cu cele mai bune boabe de cafea
Cinci țări cu cele mai bune boabe de cafea

Cinci țări cu cele mai bune boabe de cafea

Majoritatea oamenilor cred că cele mai bune condiții pentru cultivarea cafelei se găsesc în țări consacrate precum America Centrală. În Madagascar există și fermieri mai puțin cunoscuți, dar la fel de respectați, care produc boabe de cafea de cea mai bună calitate. Doar 80 de țări au condiții climatice care sunt potrivite pentru arbori de cafea. Doar 50 de țări pot produce cafea industrială.

La fel ca strugurii, gustul cafelei poate fi influențat de mulți factori, inclusiv sociali, climatici, altitudini peste nivelul mării și alte condiții de creștere. Care este cel mai important factor pentru a determina care țară produce boabe de cafea de cea mai bună calitate? Savoarea acelorași boabe de cafea poate diferi foarte mult în funcție de modul în care este cultivată, procesată și expusă la lumina soarelui. Să ne uităm la câteva țări care produc cele mai bune boabe de cafea.

Columbia

Columbia este un important în industria cafelei, reprezentând 15% din cafeaua din întreaga lume. Columbia este cunoscută pentru boabele Arabica de înaltă calitate, care sunt foarte apreciate în întreaga lume.

Columbia produce cafea cu diferite calități, cum ar fi Extra, Supremo și Excelso. Cafeaua Supremo este considerată cel mai bun tip de cafea. De asemenea, este prelucrat cu cea mai modernă tehnologie. Vine în boabe mari, netede și are o aromă bogată și un miros catifelat. Este foarte dificil să găsești cafea Supremo Columbian autentică.

Cafeaua columbiană de calitate extra de la Supremo are o calitate puțin mai scăzută decât cea de la Supremo. Este totuși foarte bun. Bobul de cafea Extra este puțin mai mic decât Supremo. Boabele de cafea sunt adesea sortate în funcție de dimensiunea lor. Boabele de cafea de calitate extra sunt foarte puternice și energizante.

Excelso este un amestec de Supremo, Extra. Are o aromă foarte acidă și are un gust similar cu retrogustul vinului.

Guatemala

Guatemala este cunoscută pentru producerea de cafea de înaltă calitate. Cafeaua guatemaleană este considerată unul dintre cele mai bune tipuri de cafea, deoarece crește în munți, unde dezvoltă o aromă mai puternică, mai acidă, în funcție de climă.

Antigua Volcanic este cea mai cunoscută varietate de cafea din Guatemala. Are un gust bogat, complex și o aromă rafinată, de fum. Cafeaua din Guatemala poate avea ocazional o aromă strălucitoare și ușoară datorită expunerii sale frecvente la vânturile oceanice.

Costa Rica

Cafeaua din Costa Rica este cunoscută pentru gustul său clasic. Are o aromă rotunjită, care se reflectă în boabele de cafea. Cafeaua din Costa Rica sunt, în general, făcute din Arabica care au fost prelucrate umed. Solurile vulcanice din Costa Rica produc boabe de cafea cu o aromă netedă, moale și un gust bogat de nucă.

Cele mai cunoscute boabe de cafea din Costa Rica sunt Margarita, Cashier, precum și Costa Rica.

Peninsula Arabică

Arabian Mocha, cunoscută și sub numele de cafea, este una dintre cele mai cunoscute cafele din lume. Este cultivat în munții Yemenului, în sud-vestul Peninsulei Arabe. Este considerată una dintre cele mai bune cafele din întreaga lume.

Arabian Mocha este o cafea cu aromă de ciocolată, cu câteva note de vin. Aspectul boabelor de cafea arabă Mocha poate face oamenii să ezite să le cumpere. Sunt mici și au o formă unică. Datorită producției sale mici, Mocha arabă este rareori exportată. Matari, Sharki și Sanani sunt principalele soiuri de export.
Etiopia

Etiopia găzduiește unele dintre cele mai bune soiuri de cafea. Este cunoscut mai ales ca „Harrar”, care este cultivat în partea de est a țării micilor fermieri țărani. Este o aromă asemănătoare vinului, cu o oarecare astringență. Poate avea o aromă de fructe sau picant, în funcție de modul în care a fost cultivat.

Etiopia găzduiește unele dintre cele mai bune soiuri de cafea din lume. Etiopia este cunoscută pentru soiul său Harrar, care este cultivat în fermele mici din partea de est. Harrar este o aromă asemănătoare vinului, cu o ușoară astringență. Poate avea o aromă de fructe sau picante, în funcție de locul în care a fost cultivat.

Jamaica

Cafeaua jamaicană este considerată o calitate de elită. A fost menționat chiar și în filmele cu James Bond. Este o cafea cu un gust bogat, clasic. Are un rafinament distinctiv și o aromă care amintește de rom. Poate fi netedă sau moale. Exporturile de cafea jamaicană sunt strict controlate. O pungă de 16 uncii costă în jur de 60 USD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *