5 retete de deserturi cu cafea pentru a incanta papilele gustative
5 retete de deserturi cu cafea pentru a incanta papilele gustative

5 retete de deserturi cu cafea pentru a incanta papilele gustative

Dacă sunteți la fel ca noi, cafeaua nu este doar o chestie de dimineață, ci și o afacere de toată ziua. Și cine a spus că trebuie doar sorbită? Cu aceste cinci rețete delicioase de deserturi cu cafea, ne ducem obsesia java la următorul nivel și ne îndulcim papilele gustative în acest proces. De la tiramisu cremos la brownies-uri moca cu ciocolată, pregătește-te pentru un boost de cofeină care îți va satisface poftele și îți va ridica jocul de desert dintr-o singură lovitură!

Tiramisu

Tiramisu este un desert italian cu aromă de cafea. Este făcut din degete înmuiate în cafea, stratificate cu un amestec bătut de ouă, zahăr și brânză mascarpone și aromate cu cacao.

Tiramisu se crede că își are originea în orașul Treviso din regiunea Veneto. Italia. Numele tiramisu înseamnă „i-o ridică” sau „înveselește-mă”.

Acest desert a fost creat în anii 1970 și a devenit popular în anii 1980. A devenit unul dintre cele mai cunoscute deserturi din Italia și din întreaga lume.

Mousse de cafea

Pentru mousse de cafea, bateți 1/2 cană de smântână grea pentru frișcă până se formează vârfuri tari. Într-un castron separat, amestecați 1/4 de cană de pudră de cafea instant și 1/4 de cană de apă fierbinte până se dizolvă. Adăugați 1/4 de cană de zahăr și continuați să bateți până când amestecul devine gros și cremos.

Închideți amestecul de cafea în frișcă până se combină. Se toarnă în pahare sau boluri individuale și se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Acoperiți cu frișcă și pudră de cacao, dacă doriți.

Prăjitură cu cafea cu ciocolată

Nu există nimic mai delicios decât o prăjitură cu cafea umedă și pufoasă, mai ales când este încărcată cu ciocolată. Această prăjitură cu cafea cu ciocolată este răsfățul perfect pentru orice ocazie, de la un brunch de weekend până la o gustare la mijlocul zilei. Este făcută din ingrediente simple pe care probabil le aveți deja în cămară și se împletește în doar câteva minute. Cel mai greu este să aștepți să se coacă! Dar ai încredere în noi, merită așteptarea.

Flan de caramel

Ingrediente:
1 cană de zahăr
1/2 cană apă
1 cutie de lapte condensat îndulcit
1 cutie de lapte evaporat (12 oz lichide)
6 oua
1 lingurita extract de vanilie

Preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C). Unge și făină o tavă de copt de 9 x 13 inci.

2. Într-o cratiță, amestecați zahărul și apa. Gatiti la foc mic pana se dizolva zaharul. Ridicați focul la mediu și fierbeți timp de 3 minute. Scoateți de pe foc și răciți.

3. Într-un blender sau robot de bucătărie, combinați siropul de zahăr răcit, laptele condensat îndulcit, laptele evaporat, ouăle și extractul de vanilie. Se amestecă până la omogenizare.

4. Turnați amestecul în tava pregătită. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 60 de minute, sau până când se fixează la mijloc. Se lasă să se răcească înainte de a servi.”

Există puține lucruri mai delicioase decât o cremă brulee de cafea bună. Acest desert bogat și cremos este modalitatea perfectă de a încheia o masă și cu siguranță va încânta orice iubitor de cafea.
Pentru a face o cremă brulee de cafea, veți avea nevoie de:

  • 1 cană de smântână groasă
  • 1/2 cană de zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1/4 cană de cafea proaspăt preparată
  • 1 linguriță de extract de vanilie

În primul rând, preîncălziți cuptorul la 325 de grade Fahrenheit. Apoi, într-o cratiță mică, încălziți smântâna și zahărul la foc mic, amestecând până s-a dizolvat zahărul. Apoi, amestecați gălbenușurile și cafeaua și continuați să amestecați până când amestecul este omogen. La final, adăugați extractul de vanilie și turnați amestecul în ramekins sau căni mici. Coaceți aproximativ 30 de minute, sau până când cremele se întăresc. Serviți imediat. Bucură-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *