Istoria Cappuccino
Istoria Cappuccino

Istoria Cappuccino

În America, cappuccino a fost popularizat abia în 1980. Unii oameni cred că cappuccino a devenit o băutură nouă. Această băutură a fost savurată de sute de ani în Italia și Europa, de generații.

Înainte de Cappuccino

Consumul de cafea în Europa sa bazat inițial pe metoda otomană de preparare. Apa și boabele de cafea au fost mai întâi aduse la fierbere. Uneori, se adăuga zahăr. Acesta este foarte asemănător cu preparatul modern de cafea turcească.

La sfârșitul anilor 1800, atât britanicii, cât și francezii au început să filtreze boabele de cafea din cafeaua lor. Încet, cafeaua filtrată și preparată a început să fie mai populară decât cea fiartă. Acesta este momentul în care a fost inventat termenul „cappuccino”.
Numele „Cappuccino”

La începutul anilor 1700, Cappuccino a fost introdus pentru prima dată în cafenelele vieneze sub numele de „Kapuziner”. Descrierea din 1805 a „Kapuziner” l-a descris drept „cafea, smântână și zahăr”, în timp ce descrierea din 1850 adaugă „condimente” în descriere. Aceste băuturi erau de culoare maro, asemănătoare călugărilor capucini („Kapuzin”) din Viena. Așa derivă numele lor. O băutură similară se numea Franziskaner la acea vreme. A fost făcută cu mai mult lapte și a primit numele după hainele maro deschis purtate de călugării franciscani. Capuchin înseamnă literalmente capotă sau glugă în italiană. A fost numit după călugării capucini care purtau haine cu glugă.

Invenția Cappuccino-ului

În timp ce numele „Kapuziner” a fost popularizat la Viena, rețeta reală pentru cappuccino a fost creată în Italia. Numele a fost schimbat în „Cappuccino”. A fost făcută la scurt timp după introducerea în 1901 a espressorului. Am găsit prima înregistrare înregistrată de cappuccino în anii 1930.

Cappuccini, așa cum sunt numiți în Italia, au devenit din ce în ce mai populari în restaurantele și cafenelele din întreaga țară. Espressoarele erau complexe și voluminoase la acea vreme. Erau disponibile doar în cafenelele specializate și erau operate doar de bariști. Cultura italiană a cafelei se referea la a petrece ore întregi în cafenele specializate, a savura cappuccino, a cafenele latte și a savura conversații la cafea. Cappuccino-urile erau servite în mod tradițional în stilul Vienei. Aceasta înseamnă că au fost servite cu frișcă, scorțișoară și așchii de ciocolată.
Se naște Cappuccino din zilele noastre

Procesul de preparare a cappuccino-ului din Italia a cunoscut unele îmbunătățiri după al Doilea Război Mondial. Acest lucru s-a datorat espressoarelor mai ușor disponibile care au introdus „Epoca Cremei”. Aceste îmbunătățiri, împreună cu prosperitatea de după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, au ajutat să facă din cappuccino un favorit la nivel mondial. Cappuccino modern a fost creat în această perioadă. Este momentul în care toate elementele care fac o ceașcă grozavă de cappuccino (espresso bun și lapte spumat echilibrat, crema și căni mici de porțelan preîncălzite) au fost prezente.

Cappuccino în jurul globului

Cappuccino a fost popularizat pentru prima dată în Anglia și Europa continentală. Cappuccino a fost prima formă de espresso care a devenit populară în Anglia. Deoarece britanicii erau obișnuiți să bea cafea cu lapte la acea vreme, aceasta s-a răspândit rapid pe insulă. Cu toate acestea, textura distinctivă și cultura de cafenea a cappuccino-ului l-au făcut să iasă în evidență față de cafeaua obișnuită cu lapte. Băutura a fost ulterior exportată în Australia, America de Sud și alte țări europene. Băutura a fost popularizată în cafenelele americane, care anterior erau mai mult ca restaurantele cu cafea neagră. Introducerea culturii cafenelelor în America în anii 1990 a făcut ca cappuccino și latte să fie un mare succes. De atunci au fost popularizate în alte părți ale lumii, datorită Starbucks.

Cappuccino-urile moderne sunt făcute în principal cu espresso, lapte aburit și spumat. Unele părți ale lumii fac cappuccino mai degrabă ca kapuzineri vienezi. Sunt facute cu frisca si alte ingrediente. Sunt incluse Viena, Austria, Europa, Praga, Bratislava și alte zone ale fostului imperiu austriac. Trieste, Italia este inclusă în această listă. Se învecinează cu Slovenia și a fost deținută de multe țări de-a lungul anilor. Atât cappuccino, cât și Kapuziners au fost servite în barurile espresso începând cu anii 1950.

Băutura a fost numită „cappuccino” în ultimele trei decenii de către mașinile automate de băuturi din America și din alte țări. Aceste băuturi pot fi preparate cu pudră de cafea instant sau cafea preparată și lapte praf si ofera energie actorilor care filmeaza. Aceste băuturi nu sunt spumate sau spumate, ci sunt bătute în interiorul mașinii pentru a face bule. Această băutură nefericită nu este comparabilă cu un cappuccino adevărat.

Unele tradiții europene de cappuccino s-au schimbat de-a lungul anilor. Nu este surprinzător că mulți europeni, în special cei din Marea Britanie și Irlanda, au început să bea cappuccino pe tot parcursul zilei, mai degrabă decât doar dimineața. Cappuccino este acum o alegere populară la cafenele după prânz și în restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *