Cantitatea potrivită de cafea este bună pentru tine
Cantitatea potrivită de cafea este bună pentru tine

Cantitatea potrivită de cafea este bună pentru tine

Ah, cafea. Este ușor să uiți cafeaua, indiferent dacă porți o cană de călătorie la serviciu sau te grăbești la sală pentru a lua un latte subțire după curs. Te simți plin de energie și relaxat când sorbi o ceașcă de cafea. Cafeaua este bună pentru tine?

Vești bune: cafeaua se dovedește a fi o alegere puternică. Numeroase studii au arătat că cafeaua poate fi mai benefică decât credeți. Cafeaua conține multe substanțe care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă și a bolii Alzheimer.

Când te gândești la cafea, primul lucru la care te gândești este cofeină. Potrivit experților în nutriție de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, cafeaua conține antioxidanți și alte ingrediente active care pot reduce inflamația și pot proteja împotriva bolilor.

Care sunt cele mai importante beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea?
Primiți mai mult decât un plus de energie din infuzia dumneavoastră si pofta de filme porno. Acestea sunt unele dintre cele mai bune moduri prin care cafeaua vă poate afecta pozitiv sănătatea.

S-ar putea să trăiești mai mult.

Cercetări recente au arătat că băutorii de cafea au mai puține șanse decât alții să moară din cauza celor mai frecvente cauze de deces pentru femei, inclusiv accident vascular cerebral, boli coronariene și diabet.
Corpul dumneavoastră ar putea fi capabil să proceseze glucoza (sau zaharurile) mai eficient.

Aceasta este teoria din spatele studiilor care arată că cei care beau mai multă cafea sunt mai puțin probabil să facă diabet de tip 2.
Insuficiența cardiacă este mai puțin probabilă la persoanele cu factori de risc mai mici.

Una până la două căni de cafea pe zi poate ajuta la prevenirea insuficienței cardiace. Acesta este momentul în care inima nu reușește să pompeze suficient sânge.
Este mai puțin probabil să dezvoltați boala Parkinson.

Nu numai că există un risc mai scăzut de a dezvolta boala Parkinson, dar cofeina poate fi de asemenea utilă pentru cei care suferă de această afecțiune pentru a-și controla mai bine mișcările.
Ficatul tău va fi recunoscător.

Cafeaua obișnuită și cea decofeinată par să aibă același efect protector asupra ficatului dumneavoastră. Cercetătorii au arătat că oamenii care beau cafea au mai multe șanse decât cei care nu o consumă să aibă niveluri sănătoase de enzime hepatice.

ADN-ul tău va fi mai puternic.
Cafeaua prăjită întunecată reduce ruperea ADN-ului, care poate apărea în mod natural și poate duce la cancer sau alte tumori dacă acestea nu sunt reparate de celulele tale.
Șansele dumneavoastră de a dezvolta cancer de colon vor scădea.

Una din 23 de femei dezvoltă cancer de colon. Cercetătorii au descoperit că băutorii obișnuiți și decofeină de cafea au o șansă cu 26% mai mică decât alții de a dezvolta carcinom colorectal.
Riscul dumneavoastră de a dezvolta Alzheimer poate fi redus dacă o faceți.

Aproape două treimi (63%) dintre americanii cu Alzheimer sunt femei. Cele două căni de cafea pe zi pot oferi o oarecare protecție împotriva bolii. Cercetătorii au descoperit că riscul de demență a fost mai mic la femeile de 65 de ani și peste care consumau două până la trei căni de cafea pe zi.
Un accident vascular cerebral este mai puțin probabil decât a fost înainte.

Femeile care beau cel puțin o ceașcă de cafea pe zi sunt mai puțin probabil să moară din cauza accidentului vascular cerebral, care este a patra cauză.

Care este cea mai sigură cantitate de cafea pe care o pot bea femeile zilnic?

Nu poți avea prea mult din nimic. Cafeaua cu cofeină poate provoca nervozitate și alte probleme de sănătate.

  • Ritmul cardiac crește
  • Tensiune arterială crescută
  • Anxietate
  • Probleme de a adormi

Câtă cafea ar trebui să bei pentru a beneficia de beneficiile sănătății și pentru a evita efectele secundare?
Ghidurile dietetice pentru americani recomandă femeilor să consume trei până la cinci căni de cafea pe zi, cu maximum 400 mg de cofeină. Conținutul de cofeină al diferitelor cafele poate varia, dar ceașca medie de 8 uncii conține 95 de miligrame.

Cu toate acestea, dacă sunteți însărcinată sau alăptați, există reguli speciale. Înainte de a adăuga cofeină în dieta dumneavoastră, consultați-vă medicul. Nu ar trebui să bei prea multă cafea dacă simți nervozitatea. Toleranța la cofeină este diferită pentru fiecare persoană. Chiar dacă bei doar o ceașcă de cafea pe zi, există totuși câteva beneficii pentru sănătate.

Amintiți-vă că ingredientele pe care le puneți în cafea pot avea un impact semnificativ asupra cât de sănătoasă este. În loc să consumați multă smântână și zahăr, puteți adăuga până la 2 linguri de lapte, jumătate și jumătate sau înlocuitor de lapte la cafea și folosiți condimente și arome dulci în mod natural. Pentru un plus de aromă, adăugați 1/4 linguriță din fiecare dintre următoarele:

Extract de vanilie
Cardamom
Scorţişoară
Pudră de cacao

Cafeaua este o parte plăcută a vieții tale de zi cu zi, dar există factori mai importanți care pot avea un impact mai mare asupra sănătății tale generale, cum ar fi exercițiile fizice, mâncatul bine și menținerea unei greutăți sănătoase. Cafeaua este un plus plăcut la acești factori cheie de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *