Top 5 filtre din hartie pentru a obtine o cafea clara si aromata
Top 5 filtre din hartie pentru a obtine o cafea clara si aromata

Top 5 filtre din hartie pentru a obtine o cafea clara si aromata

Atenție tuturor iubitorilor de cafea! Te-ai săturat de cafea tulbure și fără gust? Nu căutați mai departe, deoarece vă oferim cele mai bune 5 filtre de hârtie pentru a obține o ceașcă de Joe clară și aromată. Spune-ți la revedere aromelor învechite și amare și salută berea perfectă de dimineață. Indiferent dacă sunteți un barista cu experiență sau doar începeți călătoria dvs. de cafea, aceste filtre vă vor ridica jocul de preparare a berii. Așa că ia-ți cana preferată și pregătește-te să savurezi fiecare înghițitură – hai să ne scufundăm!

Diferitele tipuri de filtre de hârtie sunt:

  • Filtre de hârtie în formă de con: acestea sunt cel mai comun tip de filtru de hârtie și se potrivesc în cafetierele în formă de con. Au o gaură în partea de jos și un vârf ascuțit, ceea ce le permite să se potrivească perfect în aparatul de cafea. Filtrele de hârtie în formă de con au, de obicei, o suprafață relativ mică, ceea ce înseamnă că nu permit să treacă atât de multă cafea ca alte tipuri de filtre. Acest lucru are ca rezultat o ceașcă de cafea mai puternică și mai concentrată.
  • Filtre de hârtie în formă de coș: aceste filtre sunt concepute pentru a se potrivi în aparatele de cafea în stil coș. Au fundul plat și partea superioară lată, ceea ce le permite să stea uniform în aparatul de cafea. Filtrele de hârtie în formă de coș au de obicei o suprafață mai mare decât filtrele de hârtie în formă de con, ceea ce înseamnă că mai multă cafea poate pătrunde. Acest lucru are ca rezultat o ceașcă de cafea mai slabă și mai diluată.
  • Filtre de hârtie în formă de disc: aceste filtre neobișnuite sunt concepute pentru a se potrivi în interiorul aparatelor de cafea tip disc. Sunt plate și rotunde, cu găuri perforate pe toată suprafața lor. Filtrele de hârtie în formă de disc au o suprafață extrem de mare, ceea ce înseamnă că aproape toată cafeaua poate pătrunde. Acest lucru are ca rezultat o ceașcă de cafea extrem de slabă.

Cel mai bun filtru de hârtie pentru aparatul dvs. de cafea de acasă

Când vine vorba de cafea, există o mulțime de factori diferiți care intervin în crearea unei cești perfecte. Tipul de boabe pe care le folosiți, măcinarea, temperatura apei și chiar tipul de filtru pot afecta aroma și calitatea cafelei dumneavoastră. Dacă utilizați un aparat de cafea acasă, un factor important de luat în considerare este tipul de filtru de hârtie pe care îl utilizați.

Există câteva tipuri diferite de filtre de hârtie disponibile pe piață, dar nu toate sunt create la fel. Iată o privire la unele dintre cele mai bune filtre de hârtie pentru aparatul dvs. de cafea de acasă pentru a vă ajuta să faceți ceașca perfectă de fiecare dată:

1. Filtre de hârtie albă albă: Filtrele de hârtie albă albite sunt populare deoarece produc o ceașcă de cafea limpede, fără sedimente. Cu toate acestea, unii oameni cred că procesul de albire elimină unele dintre aromele naturale ale boabelor de cafea.

2. filtre de hârtie maro: filtrele de hârtie maro nu au fost albite, astfel încât păstrează mai mult aromele naturale și uleiurile din boabele de cafea. Aceste filtre pot produce o ceașcă de cafea mai bogată și mai aromată, dar pot permite, de asemenea, să treacă mai multe sedimente decât filtrele albe albe.

3. filtre din fibre naturale nealbite: Filtrele din fibre naturale nealbite sunt realizate din materiale precum bambusul sau canepa si ofera o alternativa la filtrele traditionale de hartie. Aceste filtre reutilizabile pot produce o ceașcă de cafea delicioasă fără a îndepărta aromele sau uleiurile naturale ale boabelor.

Cum să utilizați un filtru de hârtie

Când vine vorba de cafea, există două tipuri principale de metode de preparare: prin picurare și prin imersie. Aparatele de cafea prin picurare funcționează prin picurarea lent de apă peste zațul de cafea care este plasat într-un filtru de hârtie, în timp ce aparatele de bere cu imersie necesită amestecarea zațului de cafea și apa înainte de a fi filtrate.

Există mai mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un filtru de hârtie pentru cafeaua dvs., cum ar fi tipul de aparat de cafea pe care îl aveți, grosimea mașinii și câtă cafea intenționați să faceți. După ce ați ales filtrul potrivit, urmați acești pași pentru a face o ceașcă de cafea delicioasă:

1. Pune filtrul în aparatul de cafea. Dacă utilizați un filtru în formă de con, plasați-l astfel încât capătul ascuțit să fie orientat în jos.

2. Udați filtrul cu apă fierbinte de la robinet. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricărui gust de hârtie din filtru și la preîncălzirea aparatului de cafea.

3. Adăugați cafea măcinată în filtru. Pentru o cafetieră cu 12 cești, folosiți aproximativ 60 de grame (aproximativ 4 linguri) de cafea măcinată. Asigurați-vă că distribuiți uniform terenurile, astfel încât să nu fie prea dense într-un singur loc.

4. Turnați încet apă fierbinte peste pământ, începând din centru și deplasându-se spre exterior în spirală. Foloseste aproximativ de doua ori mai multa apa decat ai cafea macinata (deci pentru 60 de grame de cafea foloseste 120 ml de apa). Scopul este de a satura toate terenurile fără a le uda excesiv

Cel mai bun filtru de hârtie pentru o cafea turnată

Există multe tipuri de filtre de hârtie pe piață, așa că găsirea celui mai bun pentru cafeaua ta poate fi o sarcină dificilă. Cu toate acestea, am făcut cercetările pentru dvs. și am descoperit că cel mai bun filtru de hârtie pentru o turnare peste cafea este filtrele de cafea Melitta 642102 #2 Super Premium Cone.

Aceste filtre sunt fabricate 100% din pulpă de lemn blond și se potrivesc tuturor aparatelor de cafea cu conuri de dimensiune standard. De asemenea, sunt dublu lipite, ceea ce înseamnă că nu se vor destrăma în aparatul de cafea ca alte filtre. În plus, aceste filtre produc o ceașcă de cafea curată, fără sedimente sau uleiuri.

Dacă sunteți în căutarea unui filtru de hârtie care să vă ofere o ceașcă de cafea limpede și aromată, atunci vă recomandăm să încercați Filtrele de cafea Melitta 642102 #2 Super Premium Cone.

Sperăm că acest articol a făcut lumină asupra diferitelor tipuri de filtre de hârtie disponibile pentru a obține o cafea limpede și aromată. De la filtre de hârtie de unică folosință până la cele reutilizabile, alegerea ta va depinde de preferințele, bugetul și stilul de viață. Fiecare filtru oferă propriile sale beneficii unice, astfel încât să puteți găsi unul care să se potrivească exact cu ceea ce căutați în ceașca perfectă de cafea. Așa că fă-ți timp pentru a explora toate aceste opțiuni înainte de a te stabili pe cel mai bun filtru de hârtie pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *