Ce este un Frappe?
Ce este un Frappe?

Ce este un Frappe?

Frappe (pronunțat frap-pay), este o băutură cu gheață care a fost amestecată, agitată sau bătută pentru a face o băutură delicioasă, spumoasă și răcoritoare. De obicei se servește rece, cu toppinguri și frișcă. Este posibil să adăugați gheață înainte sau după ce ați preparat cafeaua. De asemenea, puteți adăuga ingrediente personalizate, cum ar fi zahăr, lapte și vanilie. Totul depinde de blenderul, aparatul de frappe sau shakerul pe care îl folosiți pentru a amesteca. Un blender care zdrobește gheața este mai eficient decât un agitator atunci când amesteci un frappe.

Ce este cafeaua?

Deși un frappe este făcut în mod tradițional cu cafea, acesta poate fi făcut cu alte arome, cum ar fi ceaiuri, sucuri sau ciocolată caldă. Această băutură populară cu gheață este disponibilă în mai multe variante. A fost creat inițial în Europa cu zeci de ani în urmă. Frappe este un cuvânt francez care înseamnă „palmește, lovi sau bate”.

Istoria lui Frappe

Multe băuturi reci de cafea numite „cafe frappe”, datează din secolul al XIX-lea. Unele aveau mai mult gust de nămoluri decât altele.

Târgul Internațional de Comerț din Salonic din 1957 a fost locul de naștere al cafenele frappe din Grecia. Folosește cafea instant. Lucrătorul lui Nestle făcea demonstrații despre un produs nou pentru copii. Este o bautura de ciocolata care se poate prepara instantaneu adaugand lapte in amestec si agitandu-l intr-un shaker. Un alt muncitor încerca să găsească o modalitate de a-și bea cafeaua instant, dar nu a găsit apă fierbinte. Așa că a amestecat cafeaua cu apă rece într-un shaker. Acesta a fost începutul acestei populare băuturi grecești. Nestle a fost principalul distribuitor al Frappe. Este o băutură grecească populară și poate fi găsită în aproape toate cafenelele grecești.

Un cafe frappe este adesea asociat cu cafeaua instant grecească, dar restul lumii a îmbrățișat versiunea espresso în ultimele două decenii. Pur și simplu agitați un espresso dublu cu zahăr alb într-un shaker cu 1/3 de gheață și turnați într-un pahar.

Turiștii din Grecia au adus frappe înapoi în țările lor de origine, cu unele modificări. Coca-Cola poate fi folosită uneori în Bulgaria în loc de apă. În Danemarca, laptele rece este folosit adesea în locul apei de la robinet. Frappe este adesea făcut în Serbia cu lapte sau înghețată.

Frappe versus smoothie-uri și băuturi cu cafea

Ce este un frappe? Este diferit de un smoothie, cafea cu gheață sau cappuccino cu gheață și prin ce diferă acestea unul de celălalt? Amestecarea unui frappe durează mai mult pentru a crea o spumă groasă și a amesteca bine gheața. Un frappe poate fi agitat într-un shaker de cocktail. După agitare, puteți adăuga gheață pisată la cafea. Este posibil să amestecați smoothie-uri și cappuccino cu gheață la consistența preferată de gheață, indiferent de cât de spumoase sunt. De obicei, cafeaua cu gheață nu este bătută, ci servită cu cafea tare pe gheață. Este adesea greu de făcut diferența dintre un frappe sau un cappuccino cu gheață, deoarece procesul de amestecare este același.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *